Lykke

Jeg opplever ofte små øyeblikk av lykkefølelse. Selv i perioder når livet er vanskelig, kan jeg oppleve dette.

Men hva er egentlig lykke? For meg handler det om en indre ro og følelse av at akkurat nå, trenger jeg ikke mer enn dette. Det betyr ikke at ”livet er perfekt”, at det ikke er deler av livet og livssituasjonen som med fordel kunne ha vært annerledes.

Det handler om å akseptere det som skjer i livet, og at nå er det slik det er!

Det handler også om å observere det som skjer i stedet for å evaluere. Ikke tenke: Jeg har det bra nå, men hvis…., så hadde jeg hatt det enda bedre:” Hvis vi begynner å tenke sånn, så vil de fleste av oss finne uendelige mange ting vi kunne endre på, for å få det bedre. Men vi ville heller ikke ha evnet å nyte det som er så bra, akkurat nå.

Denne pinsa er jeg på ”road trip” på Nordmøre med to venninner.

Litt spontant, og da vi kjørte hjemmefra, ante vi ikke hvor vi skulle. På Moldeferga, fant vi ut at vi kanskje burde finne et sted å sove. Vi tok det første og beste – som faktisk viste seg å være det beste – et lite hus ved Sveggesundet på Averøy. (https://www.airbnb.no/rooms/33480553?location=aver%C3%B8y&check_in=2020-06-02&check_out=2020-06-04&source_impression_id=p3_1590956643_QjfDZCvdUgArjaLd&guests=1&adults=1)    Eieren kastet seg rundt og gjorde huset klart.

Vi rakk en rask piknik ved Atlanterhavsvegen. Nydelig vær, bølgeskvulp til befriende, vakker utsikt mot storhavet.

Da vi ankom det lille huset ved sundet, var huset klargjort og vi kunne flytte rett inn. Etter en hyggelig kveld med reker og kvitvin, krøp vi ned i de respektive sengen vi hadde fått tildelt ved loddtrekning.

Våknet noen ganger i løpet av natten pga fuglekvitter og en gjøk som gol, men tidlig oppe til et friskt morgenbad, ei yogaøkt i naustet før en god frokost.

For meg er dette noe som gir lykkefølelse her og no, selv om jeg vet at hverdagen kommer, og med den utfordringene.

Kommentarer

Aase Solheim

01.06.2020 09:13

Takk, Kristin💕mange gode tanker,

Hilde

31.05.2020 19:49

Så fint å lese! Tusen takk!

Nyeste kommentarer

13.08 | 09:08

ja

08.07 | 10:15

Nydelig ord og gode refleksjoner. Gleder meg til å se deg igjen. Norsk fjordlandskap er også et godt sted for ettertanke etter et langt liv og en mer begrensa tidshorisont framover.

07.07 | 22:33

Tusen takk Kristin! Mange gode tanker som jeg tar med meg.Har aldri reist aleine på ferie, vil tro at en kjenner mer på egne følelser da, ensomheten og kontrastene til livet en lever. Sikkert sunt det

07.07 | 22:26

Heia Kristin.
En tankevekkende og godt beskrevet situasjon mange kjenner seg igjen i, men som kan være vanskelig å si med ord. Mange er alene i en «overfylt verden det alle har noen».

Del denne siden